Bayern verliest eindelijk eens: "We verloren de discipline"

6 december 2015, 10:41   Bijgewerkt: 6 december 2015, 12:29

Bayern München blijkt toch niet onverslaanbaar te zijn. De Duitse recordkampioen was dit seizoen nog ongeslagen in de Bundesliga, maar liep zaterdag tegen het eerste verlies van de jaargang aan. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach werd verrassend met 3-1 verloren. De Beierse topclub was onherkenbaar, inefficiënt en slordig. Dit tot ontevredenheid van coach Pep Guardiola.

Tegen Gladbach was Bayern niet de ongenaakbare voetbalmachine die het de rest van het seizoen was. Alleen bij Eintracht Frankfurt werd met 0-0 gelijkgespeeld, verder werden alle competitiewedstrijden in een zege omgezet. Ook in de Champions League zijn Guardiola en co superieur, de Duitse topclub is al zeker van de volgende ronde. Toch is de nederlaag bij BMG even slikken. Verliezen, dat is Bayern niet gewend.

Guardiola vindt dat zijn spelers 'hun discipline verloren' tijdens het pittige utiduel, die verloren ging door doelpunten van Oscar Wendt, Lars Stindl en Fabian Johnson. De Spaanse oefenmeester is teleurgesteld door het optreden van zijn equipe. "We speelden in de eerste helft erg sterk en creëerden veel kansen, maar doelpunten bleven uit. Na de pauze was het lastig, we leden te vaak balverlies."

Toen ging het van kwaad tot erger, binnen korte tijd liep Gladbach in de eerste helft uit naar 3-0. "Je kan altijd een doelpunt tegen krijgen, maar we verloren onze discipline na de openingstreffer. Dat was niet goed. Het is de reden dat we verloren hebben. We moeten altijd blijven vasthouden aan onze voetbalfilosofie, dat hebben we wel gezien", aldus Guardiola, die Franck Ribéry liet terugkeren na lang blessureleed en meteen zag scoren. "De nederlaag is onze eigen schuld. Dit is echt jammer", sprak de Fransman na afloop van zijn rentree.

Ondanks de zeperd heeft Bayern nog een voorsprong van vijf punten op Borussia Dortmund, dat knap met 1-2 bij VfL Wolfsburg won.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen