Teleurstellend FC Groningen ontsnapt aan nederlaag bij Roda

Jw
6 december 2015, 18:39

Roda JC en FC Groningen hebben de punten gedeeld in Kerkrade. De Limburgers kregen de beste mogelijkheden, maar misten dodelijkheid voorin. Bij vlagen was het een slaapverwekkinge vertoning, met een doelman als man van de wedstrijd. Zeker FC Groningen stelde enorm teleur als nummer vijf van de Eredivisie.

Door de nederlaag van Heracles op bezoek bij Feyenoord (3-0) eerder op de dag, wist FC Groningen dat het goede zaken kon doen op de ranglijst. Bij winst zou het elftal van Erwin van de Looi naar de vierde plaats klimmen. Een plek waar je als subtopper graag voor zou tekenen, zo vlak voor de winterstop.

Maar voor de 20.000 aanwezige supporters in het Parkstad Limburg Stadion viel er niet echt veel te genieten. Zeker voor rust was het van beide kanten slordig. De voorhoede werd nauwelijks gevonden, omdat de passing richting het eindstation niet zuiver verliep.

Bij de bezoekers uit het hoge noorden was het niet anders: Michael de Leeuw, vaak belangrijk geweest voor FC Groningen, werd goed bewaakt door de Roda-defensie. Ook zijn ploeggenoten voorin, Jarchinio Antonia en Albert Rusnak, waren weinig aan de bal. De bezoekers durfden niet echt tussen de linies te voetballen: vaak ging het zonder risico terug naar de keeper of een verdediger.

Dat zorgde voor een vrij voorspelbare wedstrijd. Pas na de pauze kwam er wat leven in de brouwerij, mede dankzij Hicham Faik. De middenvelder van de Limburgers schoot de bal na een handige beweging bijna in de bovenhoek, maar Padt, de beste man van het veld, reageerde oplettend. Aan de andere kant hoefde Benjamin van Leer op zijn beurt nóg minder in actie te komen. De doelman reageerde één keer goed op een inzet van invaller Mimoun Mahi.

In de slotfase liet Roda zien dat het de punten hard nodig heeft. De thuisploeg drong eindelijk meer aan en durfde risico te nemen, terwijl FC Groningen juist vrede leek te hebben met een punt. De defensie van de bezoekers begon wat te wankelen. Faik schoot de promovendus bijna nog naar de overwinning, maar zijn inzet werd nog nét geblokt: 0-0.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen