Wolfsburg knikkert Man United uit Champions League

Jw
8 december 2015, 22:40

Manchester United ligt uit de Champions League. De Engelse grootmacht leed een 3-2 nederlaag op bezoek bij VfL Wolfsburg. Doordat PSV thuis won van CSKA Moskou, eindigen de Mancunians op twee punten achterstand van de Eindhovenaren op de derde plaats. VfL Wolfsburg is groepswinnaar geworden.

Bas Dost bekeek dat allemaal vanaf de bank bij Wolfsburg. Bij Manchester United verschenen Daley Blind en Memphis Depay wel aan de aftrap. Laatstgenoemde, vervanger van de geblesseerde Wayne Rooney, speelde een ongelukkige eerste helft, waarin hij alleen opviel met veel balverlies. Blind maakte daarentegen een uiterst betrouwbare indruk.

Op slag van rust was er een cruciaal moment in de wedstrijd. United-aanvaller Jesse Lingaard was zijn succesvolle afstandsschot al aan het vieren, maar de grensrechter had gezien dat Juan Mata buitenspel stond. Een discutabele keuze, want de Spaanse technicus leek de bal niet te raken. 

In de tweede helft hield doelman David de Gea zijn ploeg op de been met een paar knappe reddingen en schoot Max Kruse rakelings naast. Toch vielen er nog twee doelpunten. Josuha Guilavogui maakte een knullig eigen doelpunt, maar opnieuw liet het onvolwassen spelende United zich weer verrassen. Naldo heerste in de lucht en zette de 3-2 op het scorebord. De Engelsen kregen nog twee dotten van kansen op de gelijkmaker, maar die kwam er niet.

Doordat PSV zich in Eindhoven knap herstelde van een 1-0 achterstand, viel uiteindelijk alsnog het doek voor Manchester United. Blind en Memphis zijn na de winterstop nog wel terug te zien in de Europa League. Dost, die de hele wedstrijd op de bank bleef, kan zich verheugen op de volgende ronde in de Champions league.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen