"Fantastisch voor ons, maar ook voor Nederlandse voetbal"

9 december 2015, 09:00

Het was even slikken voor PSV toen de loting voor de groepsfase van de Champions League verricht was. Het werd gekoppeld aan Manchester United, VfL Wolfsburg en CSKA Moskou, drie kapitaalkrachtige clubs met een sterke selectie. PSV moest opboksen tegen teams met veel meer mogelijkheden, op alle fronten, maar bleef fier overeind. Het wist alle tegenstanders één keer te verslaan en liet CSKA en Manchester United achter zich. De beloning mag er zijn: een plek in de achtste finale van het prestigieuze toernooi.

Negen jaar lang kwamen Nederlandse clubs niet verder dan een bijrol in de Champions League. Soms leek een plek in de achtste finale even haalbaar, maar telkens bleek het toch te hoog gegrepen. Nederland gleed af en leek de aansluiting met de Europese top definitief kwijt te zijn. En hoewel één succes niet meteen wil zeggen dat alles nu anders is, bewijst PSV dat er wel degelijk iets mogelijk is voor clubs uit de Eredivisie op het allerhoogste niveau. Het pakte tien punten, waarvan negen in het eigen Philips Stadion, en niet één daarvan was gestolen. De plek bij de laatste zestien komt de club uit Eindhoven, kortom, volkomen toe.

"Als je thuis drie keer wint, is het meer dan terecht dat je de volgende ronde haalt", zegt keeper Jeroen Zoet tegen onder meer FCUpdate.nl. "Dit is fantastisch voor ons, maar ook voor het hele Nederlandse voetbal."

Door de geweldige prestaties in deze groepsfase behoort PSV tot de laatste zestien in de Champions League. Dat is iets om met recht trots op te zijn, maar wellicht zit er nog meer in. "Dit smaakt naar meer", zegt Hendrix. In de achtste finale kan PSV tegen clubs als FC Barcelona, Real Madrid en Bayern München loten. "Dat zijn, in mijn ogen, de drie beste clubs ter wereld. Het zou een mooi affiche zijn om tegen zo'n team te spelen, maar liever heb ik een tegenstander van een iets minder kaliber. Dan hebben we iets meer kans."

De loting voor de achtste finale van de Champions League vindt komende maandag, 14 december, plaats. Als nummer twee van Groep B kan PSV alleen aan één van de groepswinnaars gekoppeld worden. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen