Van Rhijn sportief: "Kan niet boos zijn op De Boer"

9 december 2015, 16:54

Ajax moet het komende donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Molde FK doen zonder Kenny Tete, omdat de rechtsachter geschorst is. Dat maakt de weg vrij voor Ricardo van Rhijn. De uit beeld geraakte vleugelverdediger mag eindelijk weer eens opdraven voor Ajax 1. Hoewel hij weinig aan spelen toekomt, toont hij zich sportief.

"Ik heb drie jaar alles gespeeld en nu even wat minder. Om het koppie naar beneden te houden heeft geen zin, zo steek ik niet in elkaar", zegt de zelfbewuste Van Rhijn op Ajax.nl. "Ik moet ook realistisch en eerlijk zijn: ik sta er niet voor niets naast. Kenny heeft de kans gekregen en het heel goed gedaan. Er is geen reden voor de trainer om te wisselen. Ik kan dus ook niet boos op hem zijn. Het team draait goed, zit in een lekkere flow. Ik hoop morgen mijn steentje bij te kunnen dragen en een goede wedstrijd te spelen."

Met de instelling van Van Rhijn is duidelijk weinig mis. Dat vindt trainer Frank de Boer mooi. "Ik ga er vanuit dat elke persoon, en ook elke coach, gevoelens heeft. Ik weet dat Ricardo altijd honderd procent geeft. Des te moeilijker was het destijds om hem de boodschap te brengen dat er voor hem geen plek in de basis was. Natuurlijk is het lastig, maar Kenny heeft het goed gedaan en het Nederlands elftal gehaald. We hebben gewoon negentien fitte veldspelers en drie fitte keepers nodig. Ik heb het gevoel dat Ricardo de weg naar boven weer heeft gevonden."

In de ogen van De Boer maakt hij niet zelf de opstelling, maar stellen de spelers zichzelf op. "Ik heb geen favoriete opstelling. Iedereen moeten laten zien dat-ie er klaar voor is. Ik kijk naar de beste opstelling, soms rekening houdend met de tegenstander. Maar jongens bepalen zelf wie er in staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen