Swansea City zet Monk met pijn in het hart op straat

9 december 2015, 17:05

Swansea City is hevig toe aan een schokeffect en heeft daarom een noodgreep ondernomen. De Premier League-club uit Wales heeft per direct afscheid genomen van manager Garry Monk. The Swans verkeerden de afgelopen tijd in een diepe vormcrisis en dat heeft voorzitter Huw Jenkis ertoe doen besluiten om voor een trainerswissel te gaan.

"Dit besluit maken we met tegenzin en valt ons erg zwaar", zegt Jenkings op de officiële website van Swansea, dat momenteel op de vijftiende plaats staat in Engeland. "Kijkend naar onze huidige situatie, de daling in niveau sinds de eerste week van september en de resultaten van de laatste drie maanden vonden we deze beslissing noodzakelijk", aldus de voorzitter.

De 36-jarige Monk was 22 maanden werkzaam als manager in het Liberty Stadium, waar hij ook jarenlang de clubkleuren verdedigde als speler. Vorig seizoen wist hij record na record te verbreken met Swansea, maar deze jaargang was het dus duidelijk een ander verhaal. De club won in de afgelopen elf duels maar één keer. De 0-3 thuisnederlaag tegen Leicester City was de druppel die de emmer deed overlopen.

Swansea geeft aan dat het zo snel mogelijk een nieuwe manager wil aanstellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen