Groep G: Chelsea en Kiev laten Porto in mineur achter

9 december 2015, 22:49

De druk was groot, heel groot. Als Chelsea zich woensdagavond niet zou plaatsen voor de Champions League, dan was de ellende en misère op Stamford Bridge compleet geweest. De ploeg van manager José Mourinho bezweek echter niet onder de druk en plaatste zich ten koste van FC Porto (2-0) voor de volgende ronde. De Portugezen zagen Dinamo Kiev zelfs passeren en gaan dus verder in de Europa League.

Groep G was zonder twijfel de poule met de meeste spanning op de slotdag. Drie ploegen hadden nog kans om te overwinteren in de Champions League, maar er werden uiteraard maar twee tickets verdeeld. Dinamo Kiev stond derde met acht punten, maar speelde tegen het puntloze Maccabi Tel Aviv met de wetenschap dat de Chelsea en Porto het tegen elkaar op moesten nemen. Zouden de Oekraïners winnen, dan ging alleen de winnaar van de clash in Londen door. Een akkoordje kon niet gesloten worden door de onderlinge resultaten.

Dinamo Kiev won zonder al te veel problemen met 1-0 van Maccabi Tel Aviv, dankzij een doelpunt van Denis Garmash. Daarom was het voor Chelsea en Porto zaak om drie punten te pakken, zodat groepswinst én plaatsing voor de knock-outfase bewerkstelligd zou worden. Dit lukte Chelsea. Onder aanvoering van het eigen publiek wisten Mourinho en de zijnen Porto op redelijk zakelijke wijze opzij te schuiven.

Hoewel Porto meerdere keren van zich deed spreken voor het vijandelijk doel, had Chelsea een licht veldoverwicht. Dat leidde al vroeg tot de 1-0. Diego Costa zag zijn schot gestopt worden door Iker Casillas, maar de rebound ging er via Porto-verdediger Iván Marcano in. Botte pech voor Porto, dat hierna even onder de indruk leek te zijn. Voor rust werden er al vijf gele kaarten getrokken en dat tekent het onrustige karakter van de wedstrijd.

Bruno Martins Indi begon bij Porto in de basis en pakte ook een gele prent. Bovendien zag hij in de tweede helft zijn persoonlijke tegenstander de marge verdubbelen. Na een passje van Eden Hazard bracht Willian Chelsea namelijk op 2-0 met een droge knal in de korte hoek. Later raakte Hazard nog de paal, op het moment dat Porto wat aan het aandringen was. Maar de Portugezen waren een blaffende hond, die niet kon bijten.

 

Zo werd dus groepswinst veiliggesteld door Chelsea en zag Mourinho zijn oude club naar de Europa League verhuizen. Dinamo Kiev gaat dus met Chelsea door naar de volgende ronde van de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen