Groep E: Szczesny redt Roma, Leverkusen komt tekort

9 december 2015, 22:49   Bijgewerkt: 9 december 2015, 23:22

Wie gaat er met FC Barcelona naar de volgende ronde van de Champions League: AS Roma of Bayer Leverkusen? Dat was voor laatste speelronde de vraag in Groep E. Het scheelde bar weinig, maar de Romeinen hebben op een zeer spannende voetbalavond aan het langste einde getrokken. Door een doelpuntloze remise en fenomenaal keeperswerk van Wojciech Szczesny overwint Roma ten koste van Leverkusen, dat Barça wel op een gelijkspel hield.

In de schaduw van Barça had Roma de beste papieren om ook na de winter nog in het miljoenentoernooi uit te komen. De Italianen hadden evenveel punten als Leverkusen - vijf stuks – maar het onderlinge resultaat was in het voordeel van de Giallorossi. Met een thuiswedstrijd tegen BATE Borisov voor de boeg leek het een koud kunstje te zijn om door te gaan in de Champions League. Niets was minder waar, maar het lukte de ploeg van coach Rudi Garcia wel.

Zoals verwacht had Roma het beste van het spel tegen BATE. De thuisploeg creëerde meer mogelijkheden en had meer balbezit, maar kwam echter niet tot scoren. Dat zorgde ervoor dat het de hele wedstrijd enorm spannend was tegen de Wit-Russen. Sterker nog: de slotfase was zelfs voor BATE. De bezoekers verschenen een aantal keren zeer gevaarlijk voor het doel van de Italianen. Szczesny bleek echter een grote sta-in-de-weg te zijn.

Zonder Francesco Totti, Kevin Strootman en Vasilis Torosidis wist Roma op voorhand al dat het geen makkie zou worden tegen BATE, aangezien er eerder dit seizoen met 3-2 verloren werd in Wit-Rusland. Nadat Radja Nainggolan, Edin Dzeko, Daniele De Rossi en Miralem Pjanic kansen hadden laten liggen, rook BATE bloed in de tweede helft. Vooral Mikhail Gordeichuk had de kans om de Wit-Russen naar een verrassende overwinning te schieten, maar Szczesny ontpopte zich tot de grote held van Rome door zijn doel schoon te houden.

Door de remise van Roma tegen BATE had Leverkusen niets minder dan een overwinning nodig tegen Barça. Het feit dat toppers als Neymar, Gerard Piqué, Andres Iniesta en Luis Suarez niet in de basis stonden gaf de Duitsers hoop, maar Lionel Messi zorgde al vroeg voor een Catalaanse voorsprong. Hij maakte alweer zijn tachtigste doelpunt in de Champions League. Alleen Ronaldo (88) heeft meer goals achter zijn naam staan in dit toernooi.

Leverkusen had echter niet lang nodig om langszij te komen. Javier Hernández toonde eens te meer aan dat hij een neusje voor het doel heeft en trok de stand gelijk. De Mexicaanse spits kreeg meerdere kansen om het middelpunt van de feestvreugde te worden en zijn ploeg naar CL-overwintering te loodsen, maar wist niet nog een keer te scoren. Eerst stuitte hij op de paal, daarna bracht Barça-goalie Marc-André Ter Stegen redding. Zodoende bleef het bij 1-1 en gaat Leverkusen verder in de Europa League.

[photo,94282,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen