Fans joelen gekwalificeerd Roma uit: "Dat recht hebben ze"

10 december 2015, 08:24

AS Roma plaatste zich woensdag voor de achtste finale van de Champions League, maar tot grote vreugde bij de fans leidde dat niet. Sterker nog, na het optreden tegen BATE Borisov werden de spelers uitgejoeld. Roma speelde namelijk een uiterst zwakke wedstrijd tegen de ploeg uit Wit-Rusland en mocht met het resultaat, een 0-0 gelijkspel, zijn handjes dichtknijpen. 

"We hebben geluk gehad", geeft doelman Wojciech Szczesny toe. De oud-keeper van Arsenal groeide uit tot uitblinker van de wedstrijd. "Soms vliegen dit soort ballen erin, vandaag was het geluk aan mijn zijde. Het was niet de beste wedstrijd van onze kant, maar belangrijk is vooral dat we ons gekwalificeerd hebben."

Roma had geluk dat concurrent Bayer Leverkusen tegen FC Barcelona niet verder kwam dan 1-1. Hierdoor was de 0-0 tegen BATE precies genoeg voor de Romeinen, maar de fans in het Stadio Olimpico namen daar geen genoegen mee. Na het laatste fluitsignaal volgde geen applaus, maar een fluitconcert. "Ze hebben het recht om gefrustreerd te zijn, want de supporters zien ons graag goed voetballen en winnen", weet de keeper. "Maar iedereen moet zich ook realiseren dat bij de laatste zestien zitten. Daar moeten we van genieten."

AS Roma had in deze groep aan slechts zes punten genoeg om de volgende ronde te halen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen