Luis Enrique heeft positief gevoel na 'lakmoesproef'

10 december 2015, 09:33

FC Barcelona kon de groepsfase van de Champions League woensdagavond niet afsluiten met een overwinning. Toch heeft Luis Enrique een positief gevoel na het 1-1 gelijkspel bij Bayer Leverkusen, dat door dit resultaat naast CL-overwintering greep. De oefenmeester sprak na afloop van het duel op Duitse bodem van een 'lakmoesproef'.

Een lakmoesproef betekent dat er gekeken wordt of iets écht kan werken, een soort ultieme test. Luis Enrique doelt hiermee op het feit dat hij onder meer een beroep deed op Sergi Samper Montaña, Wilfrid Jaures Kaptoum, Sandro Ramírez Castillo, Munir El Haddadi en invallers Gerard Gumbau Garriga en Juan del Carmen Camara. Toppers als Neymar, Gerard Piqué, Andres Iniesta en Luis Suarez kwamen niet in actie in Leverkusen.

"Ik ben positief gestemd over ons optreden", zegt Luis Enrique. "Ik wilde de spelers die de afgelopen tijd veel minuten gemaakt hebben rust geven. Desondanks deden we het prima tegen een team dat absoluut moest winnen", doelt de coach op het feit dat Leverkusen niets minder dan de zege nodig had om door te gaan. "Het was een lakmoesproef voor ons. We zullen zien wie we nu gaan loten."

De loting voor de achtste finales staat voor komende maandag gepland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen