Huistra vertrekt wegens politieke onrust uit Indonesië

Ger
10 december 2015, 16:08

Pieter Huistra heeft een punt gezet achter zijn werkzaamheden bij de voetbalbond van Indonesië. De Fries begon in december 2014 als technisch directeur en in mei van dit jaar nam hij op interim-basis ook nog eens de job als bondscoach voor zijn rekening.

Huistra beschouwt de situatie waarin het land momenteel op voetbalgebied verkeert echter als onwerkbaar. Doordat de politiek zich met een nieuw opgerichte voetbalcompetitie bemoeide, hebben de FIFA en de Aziatische voetbalbond Indonesië uitgesloten van alle kwalificatiewedstrijden voor het WK en het Aziatisch kampioenschap.

"Werken bij de voetbalbond is momenteel niet mogelijk door de politieke onrust. We kunnen nu geen plannen uitvoeren", zegt Huistra tegen Voetbal International. "En omdat het er niet naar uitziet dat de situatie snel zal veranderen, heb ik besloten om te vertrekken." In het verleden was Huistra hoofdcoach bij onder meer FC Groningen en De Graafschap. Hij hoopt de komende tijd in eigen land weer een nieuwe klus te vinden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen