Leverkusen zet Mönchengladbach hardhandig terug op aarde

13 december 2015, 10:03

Na het seizoen met vijf nederlagen te zijn begonnen, pakte Borussia Mönchengladbach in de daaropvolgende tien competitiewedstrijden maar liefst 26 punten. Aan die fraaie reeks is zaterdag op hardhandige wijze een einde gekomen. De ploeg van coach André Schubert ging met 5-0 onderuit bij Bayer Leverkusen.

Mönchengladbach had vorige week Bayern München nog de eerste Bundesliga-nederlaag van het seizoen bezorgd (3-1). In de BayArena in Leverkusen hadden de westerlingen echter geen antwoord op het duo Javier Hernandez/ Stefan Kiessling, het aanvalstandem van Bayer Leverkusen.

Kiessling bracht Leverkusen in de dertigste minuut aan de leiding, 1-0 bleek vervolgens ook de ruststand. In het tweede bedrijf tekende Hernandez voor drie doelpunten, waarvan Kiessling er twee voorbereidde. De aanvaller was tussendoor zelf, op aangeven van Hakan Çalhanoglu, ook verantwoordelijk voor de 3-0. Roel Brouwers bleef op de bank bij Borussia Mönchengladbach.

Mönchengladbach staat met 26 punten uit zestien duels, samen met VfL Wolfsburg, op de vierde plaats in de Bundesliga. De achterstand op nummer drie Hertha BSC bedraagt drie punten. Leverkusen komt door de winst op 24 punten en nestelt zich daarmee naast FSV Mainz en Schalke 04 op de zesde plaats. Schalke 04 gaat zondag nog wel op bezoek bij FC Augsburg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen