Er kan weer eens gelachen worden in Leeuwarden

12 december 2015, 21:38   Bijgewerkt: 12 december 2015, 22:18

SC Cambuur hunkerde al tijden naar een succesje en heeft deze eindelijk een keer kunnen begroeten. De Leeuwarders waren zaterdagavond in eigen huis te sterk voor NEC, dat in winderige en natte omstandigheden met 3-1 verslagen werd. Bartholomew Ogbeche was het middelpunt van de feestvreugde, hij maakte twee van de drie Leeuwardse doelpunten.

De Jong kon tegen de nummer zeven van de Eredivisie geen beroep doen op Sjoerd Overgoor, Sander van de Streek en Furdjel Narsingh. De keuzeheer van Cambuur liet Leonard Nienhuis, Xander Houtkoop, Mikhail Rosheuvel, Marvin Peersman en Wessel Dammers terugkeren in de basis. NEC-trainer Ernest Faber hield de basiself, die vorige week met 2-2 gelijkspeelde tegen PEC Zwolle, intact.

De felheid en scherpte van Cambuur leidde na twintig minuten voetbal tot de 1-0. De ongedekte Ogbeche was alert bij een corner en tekende voor de openingstreffer. Het was verdiend, maar de thuisploeg wist niet goed hoe het met de voorsprong moest omgaan. Dat leidde tot een rommelige fase en de gelijkmaker van NEC. Houtkoop wilde de bal wegwerken na een hoekschop van NEC, maar raakte de bal verkeerd en passeerde zijn eigen doelman: 1-1.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Jeroen Manschot barstte er een groot feest los in het volgepakte Cambuur-stadion. Eindelijk werd er weer eens een overwinning geboekt. Dat is maar goed ook, aangezien er anders een negatief clubrecord geëvenaard zou worden. Nu is er een einde gemaakt aan een reeks van twintig duels zonder winst, in 1993/1994 werd er 21 keer op rij niet gewonnen. De overwinning is dus in meerdere opzichten een grote opluchting voor Henk de Jong en de zijnen, die met bovengemiddelde interesse naar het restant van de degradatiewedstrijd tussen FC Twente en De Graafschap zullen kijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen