Arbiter Lindhout mikpunt van kritiek na ADO-Willem II

13 december 2015, 10:14

Na de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Willem II ging het vooral over scheidsrechter Allard Lindhout, al probeerden ADO-trainer Henk Fraser en zijn Willem II-collega Jurgen Streppel er zo min mogelijk over te zeggen. "Ach, ik heb in het verleden al een paar keer iets gezegd over scheidsrechters", aldus Fraser bij de NOS. Streppel zag op een bepaald moment een slagveld.. "Maar ik heb me voorgenomen niets over de scheidsrechters te zeggen, dat ga ik vandaag ook niet doen."

In de 54ste minuut kreeg ADO-verdediger Dion Malone rood nadat hij Lucas Andersen een directe scoringskans had ontnomen. Lindhout vond het ook een strafschop waard, een beslissing waar hij na afloop nog achter staat. "Op het moment dat je een foto maakt in je hoofd, moet je oordelen. Er is weinig afstand tot de goal, Andersen gaat richting doel, er zijn geen spelers meer die kunnen ingrijpen. Een duidelijke scoringskans", legt de leidsman uit.

Later in de wedstrijd ging Willem II'er Stijn Wuytens hard door op ADO-speler Danny Bakker, die juist aan een gevaarlijke counter was begonnen. "Zij hebben een aantal aanvallen van ons onderbroken waarvoor zij wellicht een tweede gele kaart hadden kunnen krijgen", reageert Fraser voorzichtig. Streppel: "Dat had twee keer geel kunnen zijn, dat klopt."

Bij dit moment zat Lindhout inderdaad fout, geeft hij toe. "Ik heb 'm op het veld niet ingeschat als dusdanig onbesuisd", begint de arbiter zijn uitleg. "Ik heb net de beelden teruggezien en die liegen niet. Het is een gele kaart en het had zijn tweede moeten zijn. Hoe ik dat had kunnen ondervangen? Ik verwijt het mezelf dat ik meer had moeten doorlopen om dit duel goed in te schatten. Daar baal ik van. Ik heb dit niet goed gezien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen