Karsdorp: "Het is jammer, maar ik heb er vrede mee"

13 december 2015, 17:57

Feyenoord had zondagmiddag de kans om te profiteren van het puntenverlies van PSV (1-1 tegen Roda JC) en Ajax (1-0 verlies bij FC Utrecht), maar de Rotterdammers slaagden er niet in om FC Groningen de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe te dienen. Na negentig minuten voetbal, waarvan Feyenoord er veertig met een man minder speelde, stond er een 1-1 eindstand op de borden. Rick Karsdorp kan wel leven met dit resultaat.

De rechtsachter vond dat het een wedstrijd was waarin veel strijd en scherpte gevraagd werd. "We hebben een ploeg die goed kan voetballen, maar als het voetballend even niet lukt, dan moet het ook met strijdlust kunnen", zegt Karsdorp na de wedstrijd tegen FCUpdate.nl. "Gelukkig kunnen wij het allebei: voetballen en strijden."

"Dat verklaart ook het verschil tussen de eerste en de tweede helft", aldus Karsdorp. Hij zag dat Feyenoord in de eerste helft weinig te bieden had en op achterstand kwam, maar dat deze al snel in de tweede helft ongedaan gemaakt werd. "We kwamen heel goed uit de kleedkamer, maakten gelijk de 1-1 en kregen daarna nog een grote kans met Dirk (Kuyt, red.)", herinnert Karsdorp zich.

Vlak na de gelijkmaker van Kuyt werd het een stuk lastiger voor Feyenoord, toen Jan-Arie van der Heijden na een overtreding op de doorgebroken Jesper Drost weggestuurd werd. "Het is jammer dat die rode kaart viel, maar toch kregen we in het laatste kwartier nog één of twee grote kansen. Aan de ene kant is het jammer dat je hier 1-1 speelt, maar als je vanaf de 52ste minuut met een man minder speelt, dan kan je er ook wel vrede mee hebben", concludeert Karsdorp.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen