Licentiecommissie deelt milde straf uit aan Twente

15 december 2015, 17:20   Bijgewerkt: 15 december 2015, 18:47

De licentiecommissie van de KNVB heeft dinsdagmiddag uitsluitsel gegeven over de straf voor FC Twente. Deze is redelijk mild geworden. De Tukkers mogen door de omstreden deals met investeringsmaatschappij Doyen Sports drie seizoenen lang geen Europees voetbal spelen, zien hun proflicentie slechts voorwaardelijk ingetrokken worden en krijgen een geldboete van 45.250 euro opgelegd. Twente heeft de straf geaccepteerd.

"FC Twente heeft bepaalde toevoegingen in het contract met investeringsmaatschappij Doyen Sports verzwegen en daarmee doelbewust de licentiecommissie misleid", zo luidt het oordeel van de licentiecommissie, die de dubieuze deals met Doyen de afgelopen tijd onderzocht. De regels zijn overtreden en daar moet de Enschedese club voor boeten. De straf valt echter mee, aangezien de proflicentie op het spel stond. Als Twente volledig meewerkt aan een onafhankelijk onderzoek naar de huidige structuur van de club, dan blijft deze behouden.

In de optiek van de licentiecommissie liggen de bestuursstructuur en bestuurlijke organisatie van FC Twente ten grondslag aan de huidige misstanden. Er wordt nu een extern onderzoeksbureau ingeschakeld om in kaart te brengen welke personen een bestuurlijke of toezichthoudende rol vertolkten in de samenwerking met Doyen Sports. Het moet namelijk uitgesloten worden dat deze personen in de toekomst nog een functie zullen bekleden in de Grolsch Veste. Uit het onderzoek, dat begin 2016 opgestart moet worden, moeten ook bestuurlijke aanbevelingen komen.

Waarom mag Twente drie seizoenen niet in Europa uitkomen? Omdat de club volgens de licentiecommissie in het seizoen 2014/2015 ten onrechte, op basis van onjuiste en onvolledige informatie, een UEFA-licentie in bezit had en deelnam aan de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen