Veel vraagtekens rond milde straf voor FC Twente

15 december 2015 – De licentiecommissie van de KNVB heeft FC Twente gespaard. Althans, dat is de mening van veel voetballiefhebbers en betrokkenen uit het voetbalwereldje. Op sociale media gaat het los met reacties op de sancties voor de Tukkers, die door de bestuurlijke misstanden en de omstreden Doyen-contracten drie jaar geen Europees mogen spelen en een geldboete van 45.250 euro en een voorwaardelijke licentiestraf opgelegd kregen.

Veel vraagtekens rond milde straf voor FC Twente

"Dank je KNVB voor het meten met twee maten en je volstrekt belachelijk maken met deze straf voor FC Twente, wat natuurlijk geen straf is... De straf van de KNVB is toch eigenlijk een oproep tot het voeren van wanbeleid in de Eredivisie? Op Jupiler League-niveau was je negen punten kwijt geraakt", zo klinkt het bijvoorbeeld op het Twitteraccount van AGOVV Apeldoorn, dat in het verleden wél fors gestraft werd.

Ook Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt mengt zich in de discussie. "Natuurlijk moet de licentie van FC Twente behouden blijven, maar dit nodigt bijna uit tot wanbeleid en onverantwoord bestuur", zegt hij via Twitter.Eredivisie

gerelateerd