Koude douche voor NEC: HHC naar kwartfinales

15 december 2015, 20:20

In het eerste duel in de achtste finales van de KNVB Beker heeft zich meteen een grote verrassing aangediend. NEC blameerde zich in het altijd onvoorspelbare toernooi tegen HHC Hardenberg. De topklasser wist de Nijmeegse eredivisionist op het eigen sportpark De Boshoek in Heemse met 2-0 kopje onder te drukken. De ploeg van trainer Marcel Groninger plaatste zich zodoende verrassend voor de kwartfinales.

Tegen NEC werd een nieuwe stunt gerealiseerd. In de eerste helft speelden de amateurs meteen brutaal, wat onder meer bleek uit een schot voorlangs van Dennis Krohne. Navarone Foor kreeg de grootste kans namens NEC, maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Na een rommelige eerste helft stond daarom nog de brilstand op het scorebord.

In de tweede helft bleek HHC het verrassend goed vol te kunnen houden tegen NEC. De schroom gleed steeds meer van de amateurs af en dat leidde tot de 1-0. Glenn Kobussen werd diep gestuurd en de aanvoerder maakte de 1-0 met een soort slidingschot. NEC drong vervolgens wel wat aan en kreeg onder meer kansen via Cristian Santos, Joey Sleegers en Foor, maar de gelijkmaker bleef uit. Nadat Andrej Piljic al een keer dicht bij de 2-0 was, maakte Krohne deze wel. Hij schoot een makkelijk gegeven vrije trap via een NEC'er binnen. De bekerstunt kwam vervolgens niet meer in gevaar.

[photo,94450,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen