Blamage voor NEC: "Dit mag je individuen aanrekenen"

15 december 2015, 20:43

"Een wanvertoning eerste klas", concludeerde Rens van Eijden dinsdagavond na de pijnlijke bekeruitschakeling van NEC. De Nijmeegse eredivisionist ging met 2-0 ten onder bij topklasser HHC Hardenberg, dat zodoende doorging naar de kwartfinales.

"Het is een afgang", zegt Van Eijden bij FOX Sports over de blamage. "Je zoekt naar de juiste woorden, maar hier zijn gewoon geen woorden voor. Er zijn ook geen excuses. We hebben dit aan onszelf te wijten. Hardenberg zakte in, speelde als een blok en was één team. Als wij dat niet doen, dan wordt het lastig", aldus de NEC-captain.

Het is een nieuwe domper voor NEC, dat afgelopen zaterdag met 3-1 van SC Cambuur verloor. "Afgelopen weekend moest we vechten voor de vierde plek, nu voor de kwartfinale van de beker. Dat gebeurde niet", bromt Van Eijden. "Iedereen mag fouten maken, dat boeit me geen kloten. Maar de manier waarop, dat mag je individuen aanrekenen. Je moet je rug kunnen rechten, dat mis ik eerlijk gezegd bij ons. We moeten meer van onszelf eisen", foetert de centrumverdediger.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen