HSV gelijk, Werder klopt Dortmund

17 september 2005, 19:58

Bert van Marwijk heeft opnieuw een nederlaag moeten incasseren als trainer van Borussia Dortmund. De oefenmeester zag zijn ploeg zaterdag met 3-2 onderuit gaan in Bremen, ondanks twee treffers van Ebi Smolarek. Ook Rafael van der Vaart had geen reden tot juichen. De middenvelder speelde met HSV teleurstellend 1-1 gelijk tegen Eintracht Frankfurt.

Dortmund moest voor het duel met Werder Bremen aanvallers Koller, Buckley en Van der Gun missen. Het drietal is geblesseerd, waardoor Ebi Smolarek plotseling de aanvalsleider was bij die Borussen. De Nederlandse Pool stelde allesbehalve teleur. Al na acht minuten bracht hij Dortmund op voorsprong, maar treffers van Klose en Klasnic zorgden toch weer voor een Bremense voorsprong. Ruim twinting minuten voor tijd leek Smolarek Dortmund alsnog een punt te zorgen, maar een treffer van Johan Micoud zorgde er voor dat de punten alsnog in Bremen bleven.

Hamburger SV liet in eigen stadion twee punten liggen tegen promovendus Eintracht Frankfurt. Daniel van Buyten leek de thuisploeg in de slotfase drie punten te bezorgen, maar in de laatste minuut dompelde de Koreaan Cha Hamburg alsnog in rouw: 1-1. Door dit puntverlies staat HSV momenteel derde in de Bundesliga.

Een andere promovendus, 1.FC Köln, handhaafde zich in de subtop door Borussia Mönchengladbach te verslaan. In het Keulse RheinEnergie Stadion won de ploeg van Uwe Rapolder met 2-1, mede door een vroeg doelpunt van international Lukas Podolski. Anthony Lurling stond in de basisopstelling van de Keulse ploeg en werd na 61 minuten vervangen. Op dat moment stond de thuisploeg al met 2-0 voor. Pas in de slotfase wist Neuville, vanaf elf meter, iets terug te doen namens Mönchengladbach.