Gouweleeuw: "Schandalig dat het zover heeft moeten komen"

Ger
17 december 2015, 09:17

AZ had woensdag veel moeite om de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys tot een goed einde te brengen. Jeffrey Gouweleeuw was met twee benutte strafschoppen belangrijk voor de Alkmaarders.

De aanvoerder scoorde vlak voor de pauze vanaf elf meter en herhaalde dat kunstje in de tweede helft. "Uiteindelijk is het wel schandalig dat het zover heeft moeten komen dat we via twee penalty's scoorden", aldus Gouweleeuw op de website van AZ. "In de eerste helft creëerden we bijna geen kansen. In de tweede helft kregen we wel kansen, die we hadden moeten benutten. Dan maak je het jezelf een stuk makkelijker."

Kozakken Boys speelde vijftig minuten met een man minder vanwege een rode kaart voor keeper Jesper Hoogendoorn. Toch wist AZ lang niet te profiteren van het numerieke overwicht. Gouweleeuw: "Sommigen van ons laten zich gek maken. Als het tegen amateurs lang een wedstrijd blijft, weet je dat ze vervelend gaan doen. Dat ze bijvoorbeeld doorlopen als de bal al weg is, zulke dingen. Daar moet je gewoon goed mee omgaan en rustig blijven. Uiteindelijk komt de kwaliteit wel boven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen