Standard al voor rust klaar met Kortrijk in kwartfinale

17 december 2015, 23:04

Standard Luik heeft zich als laatste ploeg verzekerd van een plek in de halve finales van de Beker van België. De equipe van coach Yannick Ferrera ontdeed zich donderdag bij de laatste acht van KV Kortrijk. Op het eigen Sclessin werd met 2-0 gewonnen.

De eindstand was al binnen 35 minuten bepaald. Jorge Teixeira bracht Standard in de achtste minuut aan de leiding, door raak te koppen uit een hoekschop. Mathieu Dossevi was 27 minuten later verantwoordelijk voor de 2-0. Hij strafte geklungel in de Kortrijk-defensie af. De Nederlander Robert Klaasen bleef de hele wedstrijd reserve bij de bezoekers.

Racing Genk, KAA Gent en Club Brugge bereikten eerder deze week al de halve eindstrijd. De loting wees donderdag uit dat Gent het opneemt tegen Club Brugge en dat Genk Standard Luik treft. In tegenstelling tot de voorgaande rondes en de eindstrijd gaan de halve finales over twee duels.