Bacuna maakt basisdebuut bij FC Groningen

18 december 2015, 18:15

Juninho Bacuna heeft komende zaterdag een basisplaats bij FC Groningen in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, zo verklapte coach Erwin van de Looi vrijdag. Het wordt de eerste keer dat de 18-jarige aanvaller aan de aftrap verschijnt in een eredivisieduel.

"Ik ben zeer benieuwd hoe Juninho het gaat doen", zegt Van de Looi op de clubwebsite. "Het is heel speciaal om je basisdebuut te maken. Hij heeft het verdiend en manifesteert zich de laatste tijd prima. Er is veel concurrentie op zijn positie, maar hij traint uitstekend en wordt nu beloond. Bacuna heeft hard gewerkt, moest lang wachten op zijn kans, maar nu is die kans er en ik hoop dat hij het met twee handen aangrijpt." Van de Looi mist in Almelo de geschorste Johan Kappelhof en geblesseerde Hedwiges Maduro. Daarnaast zijn Rasmus Lindgren, Tom Hiariej, Dino Islamovic en Mimoun Mahi nog niet inzetbaar.

Als FC Groningen drie punten pakt bij Heracles, dan sluit het 2015 af als nummer vier van de Eredivisie. Van de Looi verwacht echter geen gemakkelijke wedstrijd tegen de Overijsselse club, die nu plek vier in handen heeft. "Het is een lastige wedstrijd tegen een prima ploeg", blikt de coach vooruit. "Ze staan niet voor niets hoog op de ranglijst en hebben het al veel clubs lastig gemaakt in hun eigen stadion. Het is allemaal heel fris en energiek met lopende spelers als Bel Hassani en Bruns op het middenveld."

Van de Looi ziet wel kansen op de winst. "We gaan ons eigen spel spelen. We weten dat ze snel druk zetten als ze de bal verliezen en ze hebben daarin niet echt een vaste strategie. Op die momenten moeten onze spelers de juiste keuzes maken. Een keer niet kort-kort spelen, maar soms een linie overslaan, of een bal er overheen gooien. Ergens op het veld ontstaan immers ruimtes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen