Bayern wint nipt bij Hannover, Dortmund in slotfase onderuit

19 december 2015, 17:33   Bijgewerkt: 19 december 2015, 17:43

Koploper Bayern München gaat met een voorsprong van acht punten op nummer twee Borussia Dortmund de winterstop van de Bundesliga in. Trainer Pep Guardiola, die later dit weekend waarschijnlijk bekendmaakt dat hij aan het einde van dit seizoen vertrekt bij der Rekordmeister, leidde zijn elftal zaterdag naar een 0-1 zege bij Hannover 96. Dortmund leek met dezelfde cijfers te gaan winnen bij 1.FC Köln, maar in de slotfase ging het helemaal verkeerd: 2-1.

Bayern München had een strafschop nodig om het verschil in en met Hannover te maken. Christian Schulz maakte vijf minuten voor de rust hands in het zestienmetergebied en dus ging de bal op de stip. Thomas Müller maakte geen fout vanaf elf meter en bracht Bayern, waar Arjen Robben ontbrak, daarmee de winst. In de openingsfase was Hannover nog dicht bij de 1-0 geweest; een kopbal van Lean Andreasen belandde via Bayern-keeper Manuel Neuer tegen de lat. In de dertigste minuut raakte Robert Lewandowski aan de andere kant eveneens het aluminium. De rebound was voor Müller, maar Hannover-doelman Ron-Robert Zieler wist de inzet nét voor de doellijn te keren.

Bayern heeft na zeventien speeldagen maar liefst 46 punten. De titelverdediger won vijftien wedstrijden, speelde één keer gelijk en leed slechts één nederlaag. Dortmund volgt met 38 punten in een soort van niemandsland op de tweede plaats, maar zag de achterstand op Bayern wel groter worden. BVB leek op bezoek bij 1.FC Köln eveneens met 0-1 te gaan winnen, maar in de slotfase kantelde de thuisclub de score.

Hertha BSC is met 29 punten de nummer drie van de Bundesliga en speelt zondag nog thuis tegen FSV Mainz 05. Bayer Leverkusen nestelde zich met een 0-1 zege bij FC Ingolstadt 04 naast Schalke 04 op de vierde positie. Beide teams hebben 27 punten. Javier Hernández was de maker van het winnende doelpunt voor Leverkusen op het Audi-Sportpark. De Mexicaanse spits was in de 73ste minuut het eindstation van een counter, na een mooie steekpass van Karim Bellarabi. Schalke won vrijdag met 1-0 van het 1899 Hoffenheim van coach Huub Stevens.

De opmars van FC Augsburg kreeg nog meer gestalte dankzij een 0-1 overwinning bij Hamburger SV. Jan Morávek was met een treffer in de 76ste minuut de matchwinner. De Tsjechische invaller kopte raak in de rebound en bezorgde zijn ploeg daarmee een verdiende driepunter. Augsburg, waar Paul Verhaegh in de basis stond, staat nu twaalfde met negentien punten.

Eintracht Frankfurt nam de veertiende stek over van Werder Bremen, door dat team in een onderling duel met 2-1 te verslaan. Via een fraai schot van Claudio Pizarro had Werder in de 29ste minuut nog wel de leiding genomen. Alexander Meier kopte twee minuten later de gelijkmaker binnen voor Frankfurt, Stefan Aigner bepaalde vlak na de pauze de eindscore op 2-1 na geklungel achterin bij Werder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen