El Ahmadi lovend: "Vejinovic is onze Sergio Busquets"

21 december 2015, 21:25

Marko Vejinovic heeft in de eerste seizoenshelft nog geen onuitwisbare indruk gemaakt bij Feyenoord, maar teamgenoot Karim El Ahmadi is desondanks positief over de voormalig speler van Vitesse. Volgens de ervaren Marokkaan is de spelmaker van groot belang voor de Rotterdammers.

"Marko is voor ons wat Sergio Busquets is voor FC Barcelona. Een onzichtbare speler. Hoe onopvallender hij speelt, des te beter. Hij bewaart de rust in de ploeg en straalt dat ook uit. Het lukt hem steeds beter om op het juiste moment druk te zetten", vertelt El Ahmadi in ELF Voetbal Magazine. "Marko laat daardoor andere jongens beter voetballen. Hij heeft er ook veel baat bij dat we nu met jongens als Dirk Kuyt en Eljero Elia op de flanken spelen. Die jongens zijn altijd aanspeelbaar en dus weet Marko dat de bal altijd naar voren kan."

El Ahmadi is zeer positief over het inzicht van de spelmaker. "Van sommigen openingen die hij ziet, kan ik echt genieten. Hij oogt misschien wat lichtzinnig. Maar dat hoort bij zijn manier van spelen. Als het nodig is, bikkelt hij echt wel hoor. Ik vind dat hij daarin iedere wedstrijd beter wordt. Ik zie hem groeien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen