Vanhaezebrouck: "Raman wilde geen homo's beledigen"

Ger
22 december 2015, 08:58

Trainer Hein Vanhaezebrouck van AA Gent heeft het voorlopig gehad met Benito Raman. De aanvaller schoffeerde zondag na de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk de supporters van Club Brugge, door 'alle boeren zijn homo's' te scanderen. Hij is voor 'onbepaalde duur' geschorst.

Raman was eerder al in opspraak geraakt omdat hij tot in de vroege uurtjes ging snookeren, vlak voor een wedstrijd. "Het is driedubbel jammer dat dit gebeurd is. We hadden het jaar met onze supporters zo graag in schoonheid afgesloten, nu krijgt het een negatief staartje", zegt Vanhaezebrouck in het tv-programma La Tribune. "Ik denk niet dat Benito homo's wilde beledigen. Hij heeft gedacht als een supporter en niet als een speler. Hij had beter moeten weten."

"Je kunt zeggen: hij is nog jong. Maar als talentvolle jonge profspeler moet je ook verantwoordelijk leren worden. Het is al niet aanvaardbaar als de fans zoiets zingen, maar als speler ben je zeker een rolmodel", aldus de coach. "Benito is niet alleen gestraft voor dit incident, maar ook voor alles wat hij daarvoor al heeft gedaan. We hadden hem eerder al op zijn plichten gewezen, maar hij gaat nu weer uit de bocht. Vandaar deze zware straf."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen