Ribéry over rotjaar: "Negen maanden toekijken doet pijn"

27 december 2015, 12:21

Franck Ribéry zal er niet rouwig om zijn dat 2015 bijna voorbij is. Het afgelopen jaar bracht de Fransman op sportief gebied weinig goeds, door aanhoudende blessures speelde hij in twaalf maanden slechts vijf competitiewedstrijden. Van maart tot december hielden enkelklachten hem aan de kant.

De 32-jarige Ribéry erkent dat hij het in deze periode heel zwaar gehad heeft. "Voetbal is mijn beroep, ik hoor thuis op het voetbalveld", zegt hij op de site van Bayern. "Ik moet voetballen, dus ben regelmatig verdrietig geweest het afgelopen jaar. Gelukkig kon ik door mijn kinderen soms ook aan andere dingen denken."

Negen maanden niet voetballen was mentaal gezien lastig voor Ribéry. "Het was een moeilijke periode. Ik heb veel nagedacht, ben blijven knokken en probeerde altijd positief te blijven. Of ik gevreesd heb voor het vervolg van mijn carrière? Nee, dat niet. Maar de situatie was heel ernstig. Op de tribune was het natuurlijk geweldig om te zien als het team goed speelde en won, maar dat gevoel houd je slechts drie of vier wedstrijden vast. Als je negen maanden moet toekijken, doet dat veel pijn. Dat was absoluut niet leuk", geeft de Fransman toe.

Begin december maakte Ribéry zijn rentree, maar enkele dagen later raakte hij opnieuw geblesseerd. Ditmaal niet aan zijn enkel, maar aan een spier. De Fransman denkt op korte termijn weer fit te zijn en hoopt dat 2016 voor hem een beter jaar wordt dan 2015. "Ik hoop zo snel mogelijk weer te kunnen spelen, ik ben enorm gemotiveerd. Dat geldt voor alle geblesseerde spelers bij Bayern. We willen samen prijzen winnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen