Heracles Almelo wacht nieuwe biedingen op duo af

29 december 2015, 07:55   Bijgewerkt: 29 december 2015, 11:01

De buitengewoon goede prestaties van Heracles Almelo zijn allesbehalve onopgemerkt gebleven in het buitenland. De verrassing van de Eredivisie vreest door de uitstekende resultaten een tweetal sterkhouders kwijt te raken. Oussama Tannane is momenteel in onderhandeling met Galatasaray, terwijl Wout Weghorst op de nominatie staat om naar Cardiff City te vertrekken. De club uit Wales heeft reeds een bod uitgebracht op de boomlange spits.

Voor de 21-jarige Tannane zou een transfer naar Galatasaray loon naar werken betekenen. Vorig seizoen lag hij volledig uit de gratie in Almelo, vanwege meerdere incidenten. De rappe buitenspeler, die in de jeugd ook al bij Ajax en PSV werd weggestuurd, herpakte zich echter knap na een behandelingsprogramma te hebben doorlopen. Dit seizoen maakte hij al zeven goals, waarvan hij er vier bij SC Cambuur maakte.

Heracles wil wel meewerken aan een transfer van Tannane naar Galatasaray. "We hebben een uiterste vraagprijs neergelegd, nu is het wachten op antwoord", zegt directeur Nico-Jan Hoogma bij de NOS. Wat betreft Weghorst, die eerder overgenomen werd van FC Emmen, wachten de Heraclieden nog op een reactie van Cardiff City op het Almelose tegenbod dat gedaan is.

Mocht zowel Tannane als Weghorst verkocht worden, dan hoort Heracles de kassa flink rinkelen. Dit zou echter niet betekenen dat de Almeloërs flink gaan investeren. "Dat zou onverstandig zijn en niet stroken met ons beleid van de afgelopen jaren", aldus Hoogma, die wel weet dat een vertrek van het duo opgevangen dient te worden. "We hebben ook nu een lijstje met eventuele opvolgers. Maar dat is niet anders dan anders. Onze scouts en trainers kijken altijd goed rond", besluit de Heracles-directeur.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen