Cech blijkt over flinke talenknobbel te beschikken

1 januari 2015, 18:44

Petr Cech blijkt veel talent te hebben voor het leren van verschillende talen. De keeper van Arsenal spreekt naast zijn moedertaal Tsjechisch ook Engels, Frans, Spaans en Duits. Dat allemaal in de hoop dat hij zijn verdedigers altijd op de juiste manier kan aansturen.

Cech stelt in gesprek met Mirror Football dat hij zijn verdedigers in drie verschillende talen coacht. Tegen Héctor Bellerín en Nacho Monreal spreekt hij Spaans, Laurent Koscielny benadert hij in het Frans en Per Mertesacker wordt door de goalie in het Duits aangestuurd. "Soms komt het voor dat buitenlandse spelers elkaar niet goed begrijpen. Dan is het goed om met ze in hun taal te communiceren, zodat de kans groter is dat ze je begrijpen."

De kersverse houder van het clean sheet-record in de Premier League (170 stuks) keept sinds 2006 met een helm, vanwege een schedelbasisfractuur die hij toen opliep in het duel met Reading FC. "Maar als ik speel, dan denk ik daar niet meer aan. Als ik geblesseerd raak, dan is dat maar zo. Het is zoals het is, je kan het toch niet voorkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen