Turan en Vidal moeten nog even wachten op debuut

1 januari 2015, 21:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arda Turan en Aleix Vidal moesten door het transferverbod van FC Barcelona een half jaar wachten op hun officiële debuut voor de Catalaanse voetbalgrootmacht. De twee aanwinsten leken vanaf 2016 te kunnen debuteren voor Barça, maar moeten nog even geduld hebben. De stadsderby tegen Espanyol van zaterdag is namelijk niet haalbaar.

Het bondskantoor van de Spaanse voetbalfederatie is op nieuwjaarsdag gesloten en dat zorgt ervoor dat Barcelona de twee 'nieuwe' spelers nog niet kan inschrijven. Turan en Vidal moeten het thuisduel met de buren van Espanyol daarom nog vanaf de tribune bekijken.

Turan en Vidal werden afgelopen zomer, in totaal voor 53 miljoen euro, overgenomen van respectievelijk Atlético Madrid en Sevilla. Beide spelers moesten een half jaar wachten, omdat Barcelona zich in het verleden niet altijd aan de regels rond het aantrekken van jonge talenten heeft gehouden.

Waarschijnlijk zullen Turan en Vidal komende woensdag debuteren voor Barça, dat dan wederom tegen Espanyol speelt. Die wedstrijd wordt in de context van de Copa del Rey gespeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen