Koeman woedend op 'rode' Wanyama en laatkomer Mané

Jw
2 januari 2015, 20:27   Bijgewerkt: 2 januari 2015, 20:37

Southampton-trainer Ronald Koeman was zaterdag na de verloren wedstrijd tegen Norwich City woedend op twee van zijn spelers. Victor Wanyama benadeelde zijn team met een rode kaart, terwijl Sadio Mané zich te laat meldde op de club. De twee kregen er in de media flink van langs.

"Het was een domme actie. Hij moet die fout niet maken, omdat hij geen jonge speler is, maar een ervaren speler. Je weet dat je al geel op zak hebt en dan kun je niet zo'n tackle maken op die positie. Daar ben ik erg boos over", lichtte Koeman tegenover BBC zijn woede over Wanyama toe. Norwich City scoorde kort na de rode kaart, een klap die Southampton niet meer te boven kwam.

"Ik vind dat we de eerste helft gecontroleerd hebben met veel balbezit en een paar goede kansen. Shane Long had een grote kans één op één, maar ook uit standaardsituaties waren we gevaarlijk", aldus Koeman, die vervolgens zijn woede tot Mané richtte. De sterspeler van zijn ploeg kwam te laat en werd buiten de basis gelaten door Koeman. "We hebben het onszelf aangedaan, wat pijnlijk is. Ik zie een aantal oorzaken. Eén daarvan is de disciplinaire maatregel met betrekking tot Mané. In mijn ogen mag zoiets niet gebeuren en is het een schande voor een voetballer", was de Nederlander duidelijk. "Als je te laat komt voor een bespreking, heb je niet de scherpte die nodig is. Daarmee toon je geen respect naar de club."

Op de vraag of Koeman het gevoel had dat Mané het team heeft laten zitten, antwoordde hij volmondig ja. "Ik weet niet of er nog een andere straf komt. Het is nog kort na de wedstrijd, maar het is al een keer eerder gebeurd. Ik begrijp niet dat dit soort fouten voorkomen", had Koeman er zichtbaar de pest in. Volgens de coach stond de aanvaller namelijk in de basis. "Hij stond op het wedstrijdformulier. We moesten alles veranderen, omdat hij er niet was. Dat is ook de boodschap aan het hele team. Je moet je teamgenoten, de fans en de club respecteren. Want je wordt goed betaald door de club. Het is pijnlijk dat ik deze beslissing moet nemen, maar het hoort bij mijn baan om zulke moeilijke besluiten te nemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen