Atlético Madrid koploper na kenmerkende overwinning

Jw
2 januari 2015, 22:37   Bijgewerkt: 2 januari 2015, 23:22

Atlético Madrid heeft zaterdagavond de koppositie veroverd in de Primera Division. De ploeg van trainer Diego Simeone won in eigen huis met 1-0 van Levante. Invaller Thomas Teye Partey maakte in de 81ste minuut de enige treffer van de wedstrijd.

Atlético Madrid heeft dit seizoen patent op minimale en late overwinningen. De komende tegenstander van PSV in de Champions League blijft vaak lang op een gelijkspel steken om er vervolgens toch met de volle buit vandoor te gaan. Ook in de thuiswedstrijd tegen Levante lukte dat.

De invaller uit Ghana dribbelde zich acht minuten voor tijd een weg door het hart van de Levante-defensie. Het schot leek een eenvoudige prooi voor Diego Marino, maar de Spaanse doelman liet de bal door zijn handen glippen. Thomas kon de bal daardoor alsnog in het doel lopen.

Afgelopen woensdag duurde het al tot de 88ste minuut totdat Atlético Madrid op voorsprong kwam. Toen wonnen de Madrilenen uiteindelijk met 2-0 van Rayo Vallecano. Het dodelijke Atléti profiteert met de driepunter optimaal van het puntverlies eerder op de dag van FC Barcelona (0-0 tegen Espanyol). Atlético Madrid gaat nu aan de leiding, maar FC Barcelona heeft met nog één wedstrijd tegoed nog een verliespunt minder. Real Madrid komt zondag in actie.