Teruggekeerde Hiddink boekt eerste zege met Chelsea

Ger
3 januari 2015, 16:35

Guus Hiddink heeft zijn eerste overwinning te pakken sinds zijn terugkeer als interim-coach van Chelsea. Op bezoek bij nummer zeven Crystal Palace zegevierde de Londense grootmacht met 0-3. Door die zege heeft de regerend Premier League-kampioen nadrukkelijk de aansluiting met de middenmoot gevonden.

Hiddink liet Chelsea beginnen met Cesc Fabregas en Diego Costa. De twee Spanjaarden ontbraken afgelopen maandag nog in de uitwedstrijd tegen Manchester United (0-0). De middenvelder had toen een blessure, terwijl de spits was geschorst. Na een kwartier spelen moest de oud-bondscoach van Oranje zijn elftal opnieuw wijzigen. Eden Hazard viel uit met een lieskwetsuur, Pedro kwam als zijn vervanger.

Binnen het eerste halfuur had Chelsea de openingstreffer op het bord gezet. Oscar scoorde op aangeven van Costa. De bezoekers liepen na de hervatting verder uit op het kletsnatte Selhurst Park. Eerst vuurde Willian hard raak voor de 0-2, waarna Costa voor het slotakkoord zorgde.

De overwinning op Crystal Palace is pas de tweede uitzege van Chelsea deze voetbaljaargang in de Premier League. Hiddink was zijn tweede ambtstermijn bij de Engelse topclub begonnen met remises tegen Watford (2-2) en dus Manchester United.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen