Hiddink: "Top-vier wordt lastig, maar niet onmogelijk"

3 januari 2015, 18:30

Guus Hiddink begon zijn tweede termijn bij Chelsea met gelijke spelen tegen Watford (2-2) en Manchester United (0-0), maar zondagmiddag was het raak: er werd keurig met 0-3 gewonnen bij het dit seizoen verrassend sterke Crystal Palace. Het is een gevalletje loon naar werken, vindt de Nederlandse manager.

Hiddink sprak na de wedstrijd op Selhurst Park dat de winst tot stand kwam dankzij een combinatie van goed voetbal en werklust. "Dit was mijn derde wedstrijd hier en ik ben hier binnengekomen op het moment dat de ploeg het al een tijdje heel lastig had. Daarom was het belangrijk om zekerheden in te bouwen. We hebben de nadruk gelegd op hard werken en tactische, verdedigende dingen", legt de ervaren coach uit.

Volgens Hiddink moest er alleen mentaal wat gebeuren bij Chelsea. "Met de kwaliteit in de selectie is niets mis. Maar als het niet lekker draait, dan moet er gekeken worden naar de oorzaken. Dat zit hem in het doen van vies werk. Voetbal is niet alleen maar schoonheid, het vereist naast talent nog veel meer andere dingen. Als je dat niet beseft, dan wordt je afgemaakt in deze competitie", spreekt de Nederlander duidelijke taal.

Het is duidelijk waar Hiddink op hamert en in de optiek van de trainer gaat het steeds beter. "De houding van de spelers is oké en dan komt de kwaliteit vanzelf bovendrijven. Het rendement is het afgelopen half jaar veel te laag geweest, daarom was het belangrijk om de organisatie opnieuw neer te zetten. Dat hebben we gedaan op de trainingen en in gesprekken."

Een smetje op de zege bij Crystal Palace was het uitvallen van Eden Hazard. "Hij gleed weg en heeft een probleem met zijn spieren. Hij gaat maandag onder de scan, dan zal de ernst van de blessure duidelijk worden", aldus Hiddink, die nu op plaats veertien staat met Chelsea. Nog niet best, maar de manager van The Blues heeft vertrouwen. "De top vier wordt lastig, maar het is niet onmogelijk", denkt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen