Everton en Spurs door heerlijke goals in evenwicht

3 januari 2015, 18:54   Bijgewerkt: 3 januari 2015, 20:05

Tottenham Hotspur heeft het zondagavond, na drie overwinningen op rij, niet voor elkaar gekregen om drie punten te pakken in de Premier League. De formatie van manager Mauricio Pochettino bleef op het Goodison Park van Everton steken op een 1-1 gelijkspel. Deze eindstand kwam tot stand door twee prachtige doelpunten.

De wedstrijd in Liverpool was amper onderweg, of de in bloedvorm verkerende Harry Kane was al dicht bij de openingstreffer. 'Hurricane' zag zijn pegel echter via de paal voorlangs ketsen. Hoewel de eerste fase duidelijk voor The Spurs was, kwam de thuisploeg na ruim twintig minuten spelen op voorsprong. Nota bene Aaron Lennon (foto), die in het verleden tien jaar voor Tottenham speelde, maakte de 1-0. Na terugleggen van Romelu Lukaku schoot de rappe buitenspeler de bal zeer fraai in de kruising. Het was zijn eerste goal van het seizoen.

Tottenham wist voor rust nog verdiend langszij te komen. Wederom werd de stand op geweldige wijze veranderd. De dit seizoen doorgebroken Dele Alli nam een fantastische lange bal van Toby Alderweireld op fraaie wijze aan en schoot vervolgens knap raak: 1-1. Voor de 19-jarige aanvaller was het de vijfde treffer van het seizoen. Voor de gelijkmaker had Ben Davies al de lat geraakt.

Uiteindelijk stond er na negentig minuten voetbal een 1-1 eindstand op de borden en dat is een goede weerspiegeling van de verhoudingen op het veld. Nummer vijf Tottenham staat na de remise drie punten voor op Manchester United, Everton is de nummer elf in de Premier League.