Siem de Jong: "Niet de meest makkelijke situatie"

Ger
4 januari 2016, 08:35

Siem de Jong is niet gelukkig met zijn huidige rol bij Newcastle United. De aanvaller komt momenteel niet in aanmerking voor een basisplaats in het elftal van coach Steve McClaren. Zo bleef de oud-Ajacied tegen Everton op de bank, viel hij in bij West Bromwich Albion en zaterdag tegen Arsenal kreeg hij slechts een paar minuten.

"Het is balen, zeker omdat ik de minuten nodig heb om in het ritme te komen en ook op het fysieke vlak te wennen aan de Premier League", zegt de 26-jarige De Jong in het AD. "Het voelt een beetje zoals mijn eerste jaren bij Ajax. Soms spelen, dan weer invallen of tribune. Het gevoel dat je je moet bewijzen. Er is dit seizoen een nieuwe trainer, niet degene die mij gehaald heeft. Er zijn nieuwe aankopen geweest. Nee, het is niet de meest makkelijke situatie."

Alan Pardew, de vorige manager, benoemde De Jong nog tot vice-aanvoerder. Door blessureleed werd hij echter ver teruggeworpen. "Een enorme teleurstelling. Je bent net bij een nieuwe club waar je iets wil laten zien. Voor de fans, de club. Die hebben verwachtingen. Je bent niet voor niets gekomen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen