Voormalig Ajax-cultheld staat voor transfer naar Porto

6 januari 2016, 07:36   Bijgewerkt: 6 januari 2016, 09:33

De carrière van Hyun-Jun Suk begint steeds merkwaardiger te worden. Er dient zich een absolute toptransfer aan voor de Zuid-Koreaanse aanvaller, die in het verleden een soort van cultstatus genoot bij Ajax en FC Groningen. Er gloort nu een overstap naar FC Porto aan de horizon voor de Aziaat.

De loopbaan van Suk is ronduit bijzonder te noemen. In het verleden meldde hij zich op een dag op sportpark De Toekomst, waar hij van toenmalig Ajax-trainer Martin Jol verrassend de kans kreeg om zich te laten zien bij de eerste selectie van Ajax. Na twee seizoenen in Amsterdam te hebben gevoetbald, pikte Groningen de Zuid-Koreaan op. Hij deed het aardig in de Euroborg, maar na anderhalf jaar vertrok hij naar het Portugese Marítimo Funchal. Via Al-Ahli en Nacional Madeira kwam hij bij Vitória Setubal terecht.

Bij zijn huidige werkgever lijkt Suk volledig tot bloei te zijn gekomen. De 24-jarige aanvaller noteerde dit seizoen al negen doelpunten en zeven assists in vijftien optredens in de Portugese Primeira Liga. Portugese media claimen dat Porto bereid is om anderhalf miljoen euro te betalen voor Suk.

De Zuid-Koreaan kruist woensdagavond eerst nog met Vítoria de degens met Sporting Lissabon, de titelconcurrent van Porto. Hij kan zijn nieuwe werkgever dus alvast een goede dienst bewijzen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen