Driekoningen geopend met verlies De Roon en co

6 januari 2016, 14:38

Marten de Roon en Atalanta Bergamo hebben woensdagmiddag, in het eerste duel op de feestdag Driekoningen, slechte zaken gedaan in de Serie A. De ploeg uit de regio Lombardije ging met 2-1 onderuit in het Stadio Friuli van Udinese. De Roon speelde de hele wedstrijd en pakte een gele kaart in de eerste helft.

Hoewel beide ploegen aan elkaar gewaagd waren in Udine, stond er bij rust een 2-0 stand op de border. Cyril Therau schoot de thuisploeg van dichtbij op 1-0, Stipe Perica verdubbelde vlak voor de theepauze de marge. De 20-jarige Kroaat speelde van de zomer van 2013 tot januari 2015 voor NAC Breda.

Marco D'Alessandro bracht de spanning een kwartier voor het laatste fluitsignaal terug, maar het mocht niet baten voor Atalanta. De club uit Bergamo blijft daardoor steken op de negende plaats, met acht punten achterstand op de plaatsen die recht geven op Europees voetbal. Er kunnen op Driekoningen nog drie ploegen over De Roon en co heen gaan. Udinese is door de zege op gelijke hoogte gekomen met Atalanta, dat wel een beter doelsaldo heeft.

Er staan nog acht andere wedstrijden gepland op Driekoningen, waaronder AC Milan-Bologna, Chievo Verona-AS Roma, Juventus-Hellas Verona, Lazio Roma-Carpi, Palermo-Fiorentina, Empoli-Internazionale en Napoli-Torino.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen