Geschorste Van Essen: "Pillen kocht ik gewoon in supermarkt"

Ger
6 januari 2016, 19:31

Kevin van Essen hoorde een week geleden dat hij door de KNVB voor twee jaar is geschorst, omdat hij doping zou hebben gebruikt. De middenvelder van Telstar werd betrapt op het gebruik van het verboden middel furosemide. Van Essen claimt de stof via vitaminepillen te hebben binnengekregen.

"Ik heb de pillen gewoon in de supermarkt gekocht en dacht dus dat het wel goed zat. Ik ben wel boos geweest dat ik het niet bij de dokter heb laten checken, maar ik kan er niets aan doen", verzucht Van Essen in gesprek met RTV Noord-Holland. Nu mag hij dus twee jaar niet voetballen of meetrainen met een club. Daarna hoopt Van Essen toch weer terug te keren in de voetbalwereld. "Mijn plan is om fit te blijven, maar ik moet het allemaal zelf doen. Ik heb twee zware jaren voor de boeg."

Volgens Koen Adriaanse van de Nederlandse voetbalbond was er in deze zaak geen sprake van opzet. "Dat hebben we uitvoerig onderzocht. Maar iedere speler blijft wel verantwoordelijk voor zijn eigen lichaam en voor de stoffen die hij inneemt."

Van Essen over zijn schorsing:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen