Touré furieus na verkiezing: "Schande voor Afrika"

8 januari 2016, 19:36

Yaya Touré mag na vier jaar niet meer pronken met de titel Afrikaans Voetballer van het Jaar. De Ivoriaan verloor de verkiezing dit jaar van Emerick Aubameyang en is daar op zijn zachtst gezegd niet blij mee. "De manier waarop dit gegaan is, is een schande voor Afrika."

"Ik vind het mooi voor hem. Hij heeft een uitstekend jaar achter de rug, maar dit begrijp ik niet", zo gaat Touré verder tegenover persbureau AFP. "Het zou hetzelfde zijn als Cristiano Ronaldo volgende week de Gouden Bal zou winnen ten koste van Lionel Messi. Iedereen zou dat oneerlijk vinden."

Aubameyang staat op dit moment bovenaan de topscorerslijst in Duitsland met achttien doelpunten in de Bundesliga voor Borussia Dortmund. Toch vindt Touré de uitslag een aanfluiting. "Zelfs de FIFA met al zijn corruptieschandalen zou niet doen wat de CAF gedaan heeft. Vanaf nu denkt Yaya alleen nog maar aan Yaya en moet Afrika zichzelf maar redden. Je moet je nooit te druk maken om Afrika, want Afrika laat je altijd in de steek", sluit Touré af.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen