Sparta
0 – 0
SC Cambuur

Dwerg Exeter dwingt replay af tegen Liverpool

8 januari 2016 – Liverpool is er niet in geslaagd om Exeter City, dat uitkomt in de League two, te verslaan in de FA Cup. In Exeter kwam Liverpool niet verder dan 2-2. Tom Nichols en Lee Holmes waren de grote mannen bij de thuisploeg, terwijl Jerome Sinclair en Brad Smith scoorden voor Liverpool.

Dwerg Exeter dwingt replay af tegen Liverpool

Jürgen Klopp had een volledig nieuw elftal samengesteld ten opzichte van de League Cup-wedstrijd tegen Stoke City en dat bleek achteraf niet de beste keus. Exeter City kwam namelijk geweldig uit de startblokken. Na negen minuten voetballen bracht Nichols de underdog op voorsprong met een uiterste krachtinspanning. St. James Park raakte in vervoering, maar werd al snel weer het zwijgen opgelegd door Sinclair, die van dichtbij de 1-1 maakte.

Daarna kwam Liverpool niet lekker in de wedstrijd en kreeg Holmes het thuispubliek opnieuw op de banken door Exeter vlak voor rust weer op voorsprong te zetten. Dit keer hield Exeter het langer vol, maar toch kwamen de bezoekers langszij. Smith schoot Liverpool naar 2-2 en dat bleek later ook de eindstand.

Door het gelijke spel moeten beide teams een replay spelen. Daarmee wordt het toch al overvolle programma van Liverpool nog iets voller.

Eredivisie

gerelateerd