Koeman en Hasselbaink uitgeschakeld in FA Cup

9 januari 2016, 18:26

De FA Cup zit erop voor Ronald Koeman en Jimmy Floyd Hasselbaink. Koeman zag zijn Southampton zaterdag in de derde ronde thuis verliezen van Crystal Palace (1-2), Hasselbaink ging met tweedeklasser Queens Park Rangers onderuit bij divisiegenoot Nottingham Forest (1-0).

Wilfried Zaha voltrok het vonnis over Southampton. De speler van Crystal Palace bepaalde in de 68ste minuut de eindscore op 1-2 in het St. Mary's Stadium. Oriol Romeu had Southampton zes minuten na de pauze nog op gelijke hoogte gebracht. De bezoekers uit Londen leidden bij rust met 0-1, door een treffer van Joel Ward in de 29ste minuut. Maarten Stekelenburg, Virgil van Dijk, Cuco Martina en Jordy Clasie hadden bij Southampton een basisplek gekregen van Koeman.

Hasselbaink en Queens Park Rangers kwamen op bezoek bij Nottingham Forest een doelpunt van Jamie Ward in de 24ste minuut niet meer te boven. De Nederlandse manager wacht nog altijd op zijn eerste zege in dienst van QPR. Tjaronn Chery viel in bij Queens Park Rangers, keeper Dorus de Vries stond in de basis bij Nottingham.