Tegenvallers voor Chelsea en City, Van Aanholt belangrijk

Jw
13 januari 2016, 22:53

Guus Hiddink is woensdagavond een nieuwe overwinning met Chelsea door de vingers geglipt. De Londense topclub was op het eigen Stamford Bridge op weg naar drie punten, maar West Bromwich Albion maakte in de laatste minuut gelijk (2-2). Een andere grootmacht, Manchester City, kwam in de thuiswedstrijd tegen Everton ook niet verder dan een gelijkspel (0-0).

Chelsea krabbelt langzaam maar zeker weer op onder het bewind van Hiddink en is sinds de 2-1 nederlaag bij Leicester City vijf duels op rij ongeslagen in de Premier League. Toch zal het gelijkspel tegen WBA aanvoelen als een verlies.

Na een helft voetbal stond het in Londen 1-1 door doelpunten van Cesar Azpilicueta en Craig Gardner. In de tweede helft leek een kwartier voor tijd de beslissing te vallen. Een eigen doelpunt van Gareth McAuley, die een voorzet van Willian onbedoeld een laatste tikje gaf, liet Chelsea juichen en hopen op de tweede driepunter op rij. Het laatste woord was echter aan James McClean, die met een droge schuiver in de hoek de punten verdeelde. Chelsea blijft daardoor aanmodderen in de Engelse middenmoot.

Wel succes voor Koeman

Hiddink's landgenoot Ronald Koeman deed wel goede zaken met Southampton. Zonder de geschorste Nathan Aké en de gepasseerde Steven Berghuis had Watford weinig in te brengen. Southampton, dat met Jordy Clasie en Virgil van Dijk wel Oranje-getint was, kwam al vroeg op voorsprong via Shane Long. Een kwartier voor tijd gooide voormalig FC Twente-aanvaller Dusan Tadic het duel op slot (2-0). Het was voor Koeman en zijn ploeg pas de tweede overwinning in de laatste negen wedstrijden.

{image[307295][right-half][]}Manchester City loopt tegen muur op

De sterrenformatie van trainer Manuel Pellegrini was woensdag tegen Everton de betere op het veld, maar kon het overwicht niet uitdrukken op het scorebord. Ondanks grote kansen voor onder meer Sergio Agüero en Raheem Sterling hield Everton knap de nul in Manchester (0-0).

Van Aanholt opnieuw belangrijk

Sunderland heeft drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De nummer voorlaatst van de Premier League dankte tegen degradatieconcurrent Swansea City opnieuw Patrick van Aanholt en met name Jermain Defoe. De Nederlandse verdediger maakte op een belangrijk moment de 2-2, waarna Defoe het duel op slot gooide met twee treffers (4-2). De Engels international maakte daarmee bovendien zijn hattrick compleet, want hij had de score ook al geopend.

Een week geleden waren de twee ook al belangrijk geweest tegen Aston Villa (3-1 zege). Toen was Van Aanholt de veroorzaker van het eigen doelpunt van Micah Richards en legde Defoe er twee in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen