Leicester City pijnigt Tottenham in slotfase

Jw
13 januari 2016, 23:23   Bijgewerkt: 14 januari 2016, 10:58

Ook in 2016 is Leicester City vooralsnog in staat tot grootse prestaties. Hoewel de motor even haperde tegen AFC Bournemouth (0-0), won de stuntploeg van coach Claudio Ranieri woensdagavond knap van het dit seizoen eveneens sterke Tottenham Hotspur. Een laat doelpunt van centrumverdediger Robert Huth bracht de beslissing (0-1).

Met de overwinning laat Leicester City bovenin zien dat het zeker niet van plan is af te haken. Sterker nog, de voorsprong op nummer vier Tottenham is uitgebreid naar zeven punten. Bovendien profiteert Leicester City van het puntverlies van Arsenal en Manchester City, die op dezelfde avond gelijkspeelden. The Foxes staan 'gewoon' weer gedeeltelijk bovenaan in de Premier League.

Tottenham Hotspur en Leicester City kwamen elkaar zondag ook al tegen, toen werd was het eveneens spannend. Harry Kane dwong als invaller een replay af in de FA Cup (2-2), waardoor de twee clubs elkaar binnenkort nog een keer tegenkomen.

Dit keer was er minder te beleven op White Hart Lane. De Spurs hadden het overwicht, maar hadden moeite om de betrouwbare defensie van Leicester City te kraken. De bezoekers leken tevreden met een punt, maar sloegen toe vanuit een hoekschop. Dat de revelatie van het seizoen niet alleen afhankelijk is van het aanvalsduo Mahrez-Vardy liet Huth zien. De Duitser kopte op aangeven van ploeggenoot Christian Fuchs de enige treffer van de wedstrijd tegen de touwen.

Arsenal blijft ondanks het puntverlies tegen Liverpool aan de leiding in de Premier League. The Gunners hebben een beter doelsaldo dan Leicester.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen