Gemoederen lopen op in zaak L'Ami tegen Ricksen

14 januari 2016, 10:35

Op 21 januari dient de beroepszaak van Graciela l'Ami tegen Fernando Ricksen in de rechtbank van Amsterdam. In de aanloop naar de rechtszaak loopt de spanning behoorlijk op, aangezien de ex van de aan ALS lijdende ex-profvoetballer getuigen als trainers Dick Advocaat en Cor Pot en zaakwaarnemers Rob Jansen en Henk van Genkel heeft opgeroepen.

L'Ami eiste eerder al een flink geldbedrag van Ricksen, maar ving vorig jaar maart bot in de rechtbank. Ze kreeg geen miljoenen, maar moest juist vijf à zes ton betalen aan Ricksen. Dat vindt de ex-vrouw oneerlijk, waardoor ze alsnog haar gelijk én geld wil krijgen. Dat vindt de oud-voetballer ronduit schandalig. "Ze wil me dood. Nu moet ik weer energie verspelen aan die vreselijke persoon", schrijft Ricksen op Facebook.

Ricksen heeft het al zwaar genoeg met zijn strijd tegen de spierziekte ALS, maar heeft dit er dus ook nog bij. "Deze zaak sleept zich nu al zeven jaar voort. Ik ben gechoqueerd hoever ze bereid is te gaan. Ik hoop dat ik nog leef als ik mijn geld,dat ik als voetballer heb verdiend, terugkrijg van mijn ex-vrouw", aldus de oud-speler.

Advocaat moet op 21 januari dus getuigen in de beroepszaak van L'Ami, die in 2010 officieel scheidde met Ricksen. "Ik ga er heen en zie het wel. Het wordt de eerste keer, dat ik in een rechtzaal kom. Ik heb haar advocaat al gezegd dat hij mij niet op hoeft te roepen, omdat ik toch van niets weet. Ik vind het een heel vreemd verhaal", reageert Advocaat in De Telegraaf. Hij werkte met Ricksen samen bij Glasgow Rangers, Zenit St. Petersburg en het Nederlands elftal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen