Van Aanholt heeft rendement: "Ga graag naar voren"

14 januari 2016, 13:56

Patrick van Aanholt is de laatste tijd lekker bezig bij Sunderland. De Nederlandse vleugelverdediger maakte eind november zijn eerste doelpunt van het seizoen tegen Stoke City en was daarna ook nog trefzeker tegen Aston Villa en Swansea City. De laatste treffer maakte hij woensdagavond, toen hij met 2-4 in Wales won.

Van Aanholt stond na afloop het officiële televisiekanaal van Sunderland met een glimlach te woord. "We kwamen hier voor de drie punten, die hebben we gepakt. Daar zijn we erg blij mee", zei de back van The Black Cats. Hij vindt het mooi dat hij de laatste tijd veelvuldig betrokken is bij doelpunten. Hij leverde namelijk ook weer een assist aan Jermain Defoe, die een hattrick maakte tegen Swansea.

"Ik ga graag mee naar voren en dan kom ik in de positie waarin ik een assist kan leveren of een doelpunt kan maken. Het is mooi dat het gelukt is, al zijn de drie punten het belangrijkst", stelde Van Aanholt bescheiden. "Ik ga op de juiste momenten naar voren. Het verdedigingswerk is het meest belangrijk, maar als de ruimte er ligt, dan moet je gaan", weet de Nederlander, die met Sunderland nog één punt verwijderd is van de veilige haven in de Premier League.

Komende zaterdag gaat Sunderland op bezoek bij Tottenham Hotspur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen