Maas voor vuurdoop: "Er gaat niet veel veranderen"

15 januari 2016, 16:58

Dankzij een klinkende overwinning op FC Twente (5-1) ging Vitesse met een heerlijk gevoel de winterstop in, maar tijdens het winterreces zagen de Arnhemmers coach Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv vertrekken. De oefenmeester werd opgevolgd door zijn rechterhand Rob Maas, die komende zaterdag tegen SC Cambuur (uit) als hoofdcoach in de Eredivisie debuteert.

In oktober zat Maas al twee wedstrijden als eindverantwoordelijke in de dug-out, omdat Bosz toen geschorst was. Nu zwaait hij tot het eind van het seizoen de scepter in de Gelredome. "Het komt langzaam dichterbij. Ik voel een gezonde wedstrijdspanning. Een soort Sinterklaasgevoel. We hebben een goede trainingsweek achter de rug. De puntjes zijn op de i gezet", stelt Maas in gesprek met Vitesse TV.

Maas hoeft geen enkele speler te missen wegens blessureleed, de selectie is volledig fit. "Er gaat niet zoveel veranderen ten opzichte van de opstelling tegen Anderlecht op trainingskamp. Dat betekent inderdaad dat Kosuke zijn officiële debuut gaat maken", doelt de coach op de Japanse aanwinst Kosuke Ota. "Ik ben vanaf het begin duidelijk geweest richting de selectie. We gaan door waar we mee bezig zijn. Maas zet de lijn door die voor de winterstop is ingezet. Daar stond ik als assistent ook achter. Dat brengt bij sommigen teleurstelling met zich mee. Maar dat hoort ook bij topsport."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen