NAC wint topper in Volendam, ook drie punten voor VVV

15 januari 2016, 21:56   Bijgewerkt: 15 januari 2016, 22:17

NAC Breda en VVV Venlo hebben zichzelf vrijdagavond een uitermate goede dienst bewezen in de Jupiler League, die dit weekend weer ontwaakt is uit haar winterslaap. NAC ontdeed zich buitenshuis met 1-2 van concurrent FC Volendam, VVV rekende met speels gemak af met een tiental van Almere City FC: 4-0. Niet alleen Volendam, maar ook FC Eindhoven en Go Ahead Eagles morsten dure punten.

De meeste ogen waren bij de hervatting van de competitie gericht op de kraker tussen Volendam en NAC. Het is misschien wel een eredivisiewaardig affiche, maar het was toch wel duidelijk dat de ploeg uit Breda een maatje groter is dan de concurrent uit het vissersdorp. De 1-2 overwinning voor de Brabanders was verdiend en kwam op zakelijke wijze tot stand.

NAC had een overwicht in Volendam en dat leidde na 28 minuten spelen tot de eerste treffer van de avond. Mats Seuntjens nam een lange bal fraai aan, draaide weg bij zijn persoonlijke tegenstander en schoot de bal met zijn linkervoet droog in de korte hoek. Volendam was hierna even onder de indruk en kwam tien minuten later met 0-2 achter. Joey Suk was het eindstation van een goede aanval en volleerde de bal tegen de touwen. De 1-2 van Dylan Mertens kwam te laat - in de blessuretijd - om het nog echt spannend te maken.

VVV (40 punten) is Sparta (42 punten) nu genaderd tot twee punten, maar de Rotterdamse koploper heeft nog wel een wedstrijd tegoed. NAC staat derde met 36 punten, twee meer dan Eindhoven (34) en vijf meer dan Volendam en Go Ahead Eagles (31). Eindhoven bleef in het eigen Jan Louwers Stadion steken op een 1-1 remise tegen FC Dordrecht, de Eagles gingen in de Adelaarshorst onderuit tegen Jong PSV. Steven Bergwijn en Rai Vloet maakten de openingsgoal van Leon de Kogel ongedaan namens de Eindhovenaren.

Helmond Sport, waar deze week bekend werd dat Jan van Dijk na het seizoen vertrekt, won knap met 1-4 bij MVV Maastricht. FC Emmen ging verrassend in eigen huis onderuit tegen FC Oss (0-2). De van Willem II overgekomen Frenkie de Jong debuteerde met een 3-1 zege op Achilles '29 bij Jong Ajax. RKC Waalwijk heeft door een 2-1 zege op Telstar, tot stand gekomen door een prachtige vrije trap van Jonathan Kindermans in de blessuretijd, de rode lantaarn overgedaan aan Almere City.

[photo,95003,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen