Opgekrabbeld Twente legt rivaal Heracles op pijnbank

15 januari 2016, 21:59   Bijgewerkt: 15 januari 2016, 22:45

FC Twente is de tweede seizoenshelft begonnen met een spektakelstuk. In de derby tegen Heracles Almelo sloot het de avond af met duidelijke cijfers: 4-0. Smaakmaker van de avond was Hakim Ziyech, die in de winterstop nog zijn aanvoerdersband kwijtraakte na kritiek op de club en het bestuur.

De Tukkers wisten voorafgaand aan de wedstrijd wat hen te doen stond: winnen. De 17e plek is een absoluut dieptepunt voor Twente, het snakt naar punten. Voor de winterstop kreeg het 41 goals tegen, meer dan De Graafschap (39).

Na rust ging de thuisploeg door met waar het mee bezig was. Heracles nam meer risico door het inbrengen van een extra spits, maar invaller Paul Gladon kon net als Wout Weghorst geen vuist maken. De organisatie van Twente stond goed. Ook al had de ploeg uit Almelo veelvuldig de bal; het kon niets forceren voorin.

Ede tekende vroeg in de tweede helft voor zijn tweede goal van de avond. De nieuwe aanvoerder in Enschede, Felipe Gutierrez, krulde de bal perféct voor waarna de Duitse aanvaller hard binnenschoot. Even later was het opnieuw raak via Hidde ter Avest, die als rechtsback zijn eerste treffer in de Eredivisie maakte. Hij bepaalde de eindstand op 4-0. Een flinke mentale opsteker voor FC Twente, dat een plekje opschuift (16e) om uit de gevarenzone te klimmen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen