Elia roemt Rutten: "Kon precies de juiste snaar raken"

16 januari 2016, 14:32

Eljero Elia heeft louter positieve woorden over voor Fred Rutten, de trainer onder wie hij in het begin van zijn loopbaan bij FC Twente het vak van profvoetballer leerde. Rutten probeerde de buitenspeler als coach van Feyenoord meermaals terug te halen naar de Eredivisie, maar hij kwam pas terug toen zijn favoriete trainer alweer was verdwenen.

"Fred Rutten kon precies de juiste snaar raken", begint Elia zijn lofzang in het Algemeen Dagbad. "Bij Twente liep ik op de training voortdurend keihard op het doel te schieten. De ballen vlogen werkelijk alle kanten op. Rutten stapte op mij af en zei: als je nou nog eenmaal zonder enig idee op doel schiet, kun je gaan douchen. En ik moest een keer invallen, maar ik had mijn scheenbeschermers niet om. Dat wilde ik nog doen, maar Rutten was het zat. Ga maar weer zitten Elly, gilde hij. En hij liet iemand anders invallen."

Elia stelt dat Rutten van groot belang is geweest in zijn loopbaan. "Ik heb zoveel van die man geleerd. Ja, er zijn vast ook mensen die er misschien anders over denken. Maar Feyenoord speelde vorig jaar een lange periode echt goed voetbal, hoor. En hij doet meer dan spelers beter laten voetballen. Ik kreeg van hem bijvoorbeeld de opdracht om de krant te lezen. Dat voetballen was allemaal wel leuk, zei hij. Maar ik moest weten wat er in de wereld speelde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen